2023 Yılında Sevgililer Günü İçin Dijital Pazarlama Stratejileri

Dünyanın en başarılı işletme sahipleri ve yöneticileri hazırda var olan ve potansiyel müşterilerini etkileşimde tutmanın başarılı sonuçlar getiren yegane strateji olduğunun farkındalar. Sevgililer Günü, yani 14 Şubat, müşterilerinizle iletişime geçmek ve etkileşim oluşturmak için en önemli fırsatlardan bir tanesi olmakla beraber aynı zamanda da perakende sektörü için yılın en önemli ticari olaylarından bir tanesidir. Perakende sektörü için önemli olması diğer sektörler için hakkında yüksek dönüşümlü ve başarı getirecek kampanyalar oluşturulamayacağı anlamına gelmeyecektir elbette.

Sizler de içinde bulunduğunuz sektör fark etmeksizin Şubat ayında sizler için hazırladığımız bu Sevgililer Günü stratejileri ile sevgi dolu kampanyalar hazırlayabilirsiniz.

Hedeflenmiş Pop-up’larla Müşteri Deneyimini Zenginleştirin

Yılın her önemli ticari günü için hâli hazırda ilgili üyelerden oluşan bir hedefli e-posta listesi son derece önemlidir. Bu Black Friday, Yılbaşı ve bayramlar için olduğu gibi Sevgililer Günü için de aynıdır.

Web sitenizdeki formlar ile müşteri deneyimini kötü bir şekilde etkilemeden yüksek kaliteli e-postalar toplayabilirsiniz. Bunu yapmak için de yılın her zamanı idealdir! Bununla birlikte Sevgililer Günü erken erişimler, çekilişler ve indirim pop-up’larıyla e-posta listenizi genişletmek için harika bir zamandır.

Çekici Bir Sevgililer Günü İndirimi Düzenleyin

Online dükkanınızı rakipleri arasından sıyırarak göze çarpar bir hâle gelmesi için yapmanız gereken şeylerin başında günün anlamına uygun bir şekilde hediye vermeniz gerekiyor. Bu hediyenin de içinde olabileceği en iyi form elbette çekici indirimler oluyor. 

İndirim kampanyalarınızın başarılı olması için gerçekten dikkat çeken indirim oranları sunmanız gerekir. Bunun yanında yaptığınız indirimler birlikte ürünlerin de tanıtımını en iyi şekilde yapmalısınız. İndirimleri duyurduğunuz pop-up’ları promosyon e-postaları ile kombinlemek bunu yapmak için doğru bir yoldur.

Yakın Teslimat Tarihleriyle Dikkat Çekin

Yılın hangi döneminde olursak olalım satın alınan ürünlerin teslim tarihleri müşteriler için her zaman bir sorun oluşturur. Bu sorun hediye verme dönemlerinde ise özellikle hassas bir hâl alır. İnsanlar genellikle sevdiklerine internet üzerinden hediye alırlarken zihinlerindeki öncelikli soru teslimatın ne zaman gerçekleşeceği olur. 

Eğer rakiplerinize kıyasla daha erken, hızlı ya da uygun fiyatlı teslimat seçenekleri sunuyorsanız bunu tanıtım e-postalarınızda ve web siteniz üzerindeki pop-up’larda açık bir şekilde belirtmenizi tavsiye ederiz.

Doğru Ürünlerin Tanıtımını Yapın

Sevgililer Günü için alınan hediyelerin türleri doğum günü ve yılbaşı hediyelerinden farklı bir doğaya sahip olacaktır. Bu gün için uygun olabilecek hediyeleri özellikle tanıtmanız markanıza başarılı sonuçlar getirir. Dilerseniz müşterileriniz için özel hediye rehberleri hazırlayabilir, onların da işlerini kolaylaştırırken kendi satışlarınızı artırabilirsiniz.

Geleneksel Sevgililer Günü Kutlamaları ile İlgilenmeyenleri de Hedefleyin

Herkesin sevgisini gösterme şekli farklıdır, bu sizin müşterileriniz için de geçerli bir durumdur. Geleneksel Sevgililer Günü kutlamaları maalesef herkes tarafından aynı mutlulukla karşılanmayabiliyor. Bu noktada markanızın kitlesini dikkate almalısınız. Eğer espri anlayışına sahip bir kitleniz varsa bunu düşünerek çizginin dışında kampanyalar oluşturabilirsiniz.

Müşterilerinize Sevildiklerini Hissettirin

Kökeni ne olursa olsun Sevgililer Günü’nün sevgi ve aşkla ilgili olduğunu inkar edemezsiniz. Bunu aklınızda bulundurarak e-posta listenizdeki üyelere mesajlarınızda onları dikkate aldığınızı ve takdir ettiğinizi belirtebilirsiniz.

Öz Sevgiyi Ön Plana Alın

Sevgililer Günü hediyeleri pek çok perakende sektöründeki işletmenin odağında yer alır. Daha geniş kitlelere ulaşabilmek için kendini şımartmaya yönelik ürünlerin tanıtımını yapıyor. Siz de bu kitleyi hedefinize alarak bekarlara özel kampanyalar düzenleyebilirsiniz. Böylece en değerli sevginin kendine olan sevgi olduğunu hatırlatırken müşteri kitlenizi de en geniş hâliyle tutabilirsiniz.