Black Friday İndirimlerine Markanız Hazır mı?

Black Friday Amerika’da ve Kanada’da kutlanan Şükran Günü’nü takip eden Cuma gününde özellikle de elektronik ağırlıklı ürünlerde büyük indirimlerin yapıldığı ve herkesin alışveriş için hevesle beklediği bir gündür. Bu nedenle de dijital pazarlama alanında çalışan bütün bireyler için büyük bir dikkatle değerlendirilmesi gereken bir zaman olarak görülür.

Bu yıl 26 Kasım tarihine denk gelecek olan Black Friday’in pek çok farklı sektörden, pek çok işletmenin satışlarını artıracakları yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz. Eğer siz de ülkemizde her yıl gittikçe daha büyük satış gücüne sahip olan bu günü en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız stratejinizi çizmeden önce mutlaka sizin için hazırladığımız rehbere göz atın.

Geçmiş Yılların Black Friday İstatistikleri

2020 yılının istatistiklerine bakacak olursak Black Friday kampanyalarından nüfusun yaklaşık üçte ikisinin faydalandığını görüyoruz. Bu alışverişlerin hepsinin yalnızca Efsane Cuma gününde değil önceki ve sonraki günlere de dağıldığını belirtmekte fayda var. Kampanyalardan faydalanmayanlar ise indirimleri yeterli bulmayanlar, indirimleri kaçıranlar ya da haberi olmayanlar ve istedikleri ürün indirime girmemiş olanlardan oluşuyor. Iyzico tarafından açıklanan istatiklere göre 2020 yılında Black Friday satışları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 29 olarak artmış bulunuyor. Bu nedenle de bu yıl da belirli bir artış olabileceğini öngörebiliyoruz.

2021 yılında Black Friday kampanyalarıyla satışlarınızı artırmak, rakiplerinizden geri kalmamak istiyorsanız dijital pazarlama kampanyalarınızı da buna göre hazırlamanızı tavsiye ederiz. Bu yazımızda sizlerle yardımcı olabilecek bazı tüyolarımızı paylaşacağız.

Kampanyalarınızı Önceden Duyurun

Black Friday için hazırladığınız kampanyaları takipçilerinizin ve üyelerinizin öğrenmesi için son güne kadar beklememelisiniz. Mobil cihazlar aracılığıyla kullanıcılarınıza belirli aralıklarla Push bildirimleri yollayabilirsiniz. Kampanyanız hakkında daha açıklayıcı bilgi içinse e-posta pazarlamasını tercih etmelisiniz. Doğru zamanı ayarlayarak üyelerinizin Black Friday indirimleriniz için heyecan duymasını sağlamalı fakat arayı da çok açmamaya dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde indirimleri unutabilirler. Çok fazla e-posta ve mesaj yollayarak potansiyel müşterilerinizin üyelikten ayrılmasına sebep olmamanız da eşit derecede önemlidir. Geçmiş yılların kampanyalarınızın sonuçlarını inceleyerek sizin için en doğru yöntemde karar kılabilirsiniz.

Mesajlarınızı Kişiselleştirin

Yolladığınız e-postalar ve Push bildirimlerinde kişiselleştirmeye yer verin. Üyelerinize ve kullanıcılarınıza isimleriyle hitap edin, mümkünse onlara özel kampanyalar ya da promosyonlar sunmaya çalışın.

Amacınız Yalnızca Satış Olmasın

Elbette birinci önceliğiniz Kasım ayında satışlarınızı olabildiğince artırmak ve doğru müşteri kitlesine ulaşmak. Fakat bu süre zarfında ulaştığınız kişiler arasında ürün satın almayanların da ileride müşteriniz olma potansiyeli olduğunu gözden kaçırmamalısınız. Black Friday haftası e-posta listeleriniz için olabildiğince çok üye kazanmanız, müşterileriniz hakkında data toplayabileceğiniz, yeni lead’ler kazanabileceğiniz bir süreç olmaya adaydır. Bu nedenle de sadece satışa odaklanmakla kalmamalı, kampanyalarınızı markanızı en iyi şekilde temsil edecek bir stilde hazırlamaya çalışmalısınız. İndirim sürecinde birçok müşteri sizden ilk defa alışveriş yapacak, hatta belki ilk defa markanızı öğrenecektir.

Acele Etmelerini Sağlayın

Kampanyalarınızda indirimin kısa süreli olacağını ve bir daha tekrarlanmayacağını uygun bir şekilde vurgulamanızda fayda bulunuyor. Bunun yanında stokların da sınırlı olduğunu, indirim süresinde bitebileceğini de hissettirmeye çalışmak doğru bir yöntem olacaktır. Aciliyet hissi yaratıldığı zaman müşterileriniz arasında ürünü sepette bırakma gibi durumlar çok daha nadir görülecektir.

İndirimlere Ek Olarak Özel Promosyon Kodları Sunun

E-postalarınızda üyelerinizin Black Friday indirimlerinize ek olarak kullanabilecekleri ufak promosyonlar ve kampanyalar sunabilirsiniz. İki ayrı promosyonun bir arada kullanılabilmesi alışverişi çok daha çekici bir hale getirecektir.

Başarıya Web Sitenizi Kişiselleştirerek Ulaşın